Hofstede Optiek ontvangt interieur designprijs

Hofstede Optiek ontvangt interieur designprijs

Nieuws
Door: Jacqueline Knudsen | 02-03-2011

De Optiek Hofstede in Den Haag heeft de Euroshop Retail Design Award 2011 voor de vernieuwing van zijn winkel ontvangen. Het ontwerp is gemaakt door Nowotny architecten uit Delft.

De Euroshop is de grootste en de meest toonaangevende vakbeurs voor retail in de wereld. De jury onderscheidt de drie beste concepten aan de hand van de volgende criteria: een geïnspireerd ontwerp, een duidelijke boodschap en assortiment, een eenduidige benadering van doelgroepen en een uitstekend corporate design

Juryrapport
Hofstede Optiek ontvangt de award voor zijn sculpturale interieur. De harmonieuze compositie van organische, vloeiende vormen spreekt tot alle zintuigen en nodigt de klant op een rustige manier uit om met het tij mee te gaan en de geëtaleerde objecten vanuit steeds een andere hoek te bekijken. De presentatieplekken en de spiegels, die op zeer creatieve wijze zijn geïntegreerd in de muur, lijken de producten op een podium te zetten en maken van winkelen een artistieke ervaring.


Prikkelend voor de zintuigen
Architect Alexander Nowotny zegt: “De detailhandel in Nederland heeft zich in de afgelopen jaren dramatisch veranderd. Winkels moeten meer bieden dan pure product verkoop. Voor de herinrichting van de winkel was het de uitdaging om met een spectaculair ontwerp de verkoopruimte aan te passen aan de veranderende markt voor nieuwe jonge doelgroepen en tegelijk de bestaande klanten niet te verliezen. Met het huidige concept is het tegenoversgestelde bereikt van de gebruikelijke uniforme overvolle etalages. De winkel is verleidelijk, vermakelijk en prikkelend voor de zintuigen.

Nowotny Architecten is gevestigd in Delft en maakt onder meer ontwerpen van winkels, transformatie van monumenten in winkelruimte, publieke ruimte voor banken, en bioscopen.

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.