Hoge Veluwe kiest architect

Hoge Veluwe kiest architect

Nieuws
Door: Petra Starink | 18-10-2012

Het Nationale Park De Hoge Veluwe heeft een architect geselecteerd voor het ontwerpen van het nieuwe ontvangstgebouw. De keuze is gevallen op architectencombinatie Monadnock+DeZwarteHond.

In mei 2012 plaatste Het Nationale Park De Hoge Veluwe een open oproep voor een architectenselectie. Uit tachtig inzendingen werden zeven bureaus geselecteerd die hun visie op het ontvangstgebouw (informatiebalie, Parkwinkel, restaurant, ontvangstruimten en toiletvoorziening) mochten presenteren. Dit op basis van de door het Park opgestelde uitgangspunten en architectuurvisie.

Uiteindelijk is gekozen voor de combinatie Monadnock+DeZwarteHond uit Rotterdam. Volgens het Park biedt de visie van Monadnock+DeZwarteHond een mooi evenwicht tussen aansprekende nieuwbouw en een ingetogen beeld, dat past bij het landschap in het centrumgebied van het Park, dat werd ontworpen door H+N+S Landschapsarchitecten. In de visie van de architect ligt het gebouw aan de rand van het bos aan een open plek.

Een belangrijke overweging bij de keuze voor Monadnock+DeZwarteHond is de eenvoudige hoofdvorm van het ontwerp, gekoppeld aan een bijzonder interieur. De visie op de ruimtelijke doorsnede van het gebouw is, evenals die op duurzaamheid, als excellent beoordeeld.  Onder voorbehoud van financiering start de nieuwbouw in 2014.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags:
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.