Holland Boulevard door NEXT Architects

Holland Boulevard door NEXT Architects

Nieuws
Door: Petra Starink | 14-09-2017

Op de nieuwe Holland Boulevard op Schiphol, het verblijfsgebied tussen Lounge 2 en Lounge 3 kunnen reizigers kennismaken met Nederlandse kunst en cultuur. NEXT architects heeft met deze internationale vertrekhal een uniek gebied ontworpen.

Holland Boulevard

Het Nederlandse polderlandschap diende als inspiratie voor dit uitgestrekte gebied van 5.000 m2. Het bestaat uit verschillende ‘Hollandse zitkamers’ die ieder een eigen sfeer en ambiance hebben. Naast de zitkamers kunnen reizigers kennismaken met het NEMO Science Center, de Airport Library en het glazen paviljoen van het Rijksmuseum. Nederlandse ontwerpers Florentijn Hofman en Samira Boon hebben speciaal werk gemaakt voor het gebied.

Rijksmuseum Schiphol

Het Rijksmuseum Schiphol vormt het hoogtepunt van de Holland Boulevard: een modern en innovatief kader voor de meesterwerken die het museum op Schiphol toont. Extra uitdagend waren de gebogen wanden, opgebouwd uit 10.000 glazen stroken van 7 cm die zij aan zij aan elkaar zijn gelijmd. “Deze glasconstructie is van een unieke samenstelling en is circulair opgebouwd.

Fotografie: Thijs Wolzak, Ossip van Duivenbode

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.