Holografische 3D bril

Holografische 3D bril

Actualiteiten, Nieuws
Door: Petra Starink | 21-05-2015

De HoloLens, een 3D-bril van Microsoft en Trimble, maakt het mogelijk voor architecten om ontwerpen in de echte wereld te bekijken als hologram. De bril kan virtuele informatie projecteren over live beelden van de werkelijkheid.

Mogelijkheden voor de bouw

Deze techniek, die tot op heden gebruikt werd in de professionele luchtvaart,  bijvoorbeeld in het vizier van de vliegerhelm JSF wordt nu voor het eerst toegankelijk voor het grote publiek en biedt volgens de makers volop mogelijkheden voor de bouw. Zo kan worden bekeken hoe het ontwerp past in zijn omgeving, waardoor tot nieuwe ideeën en inzichten wordt gekomen. Maar ook tijdens de uitvoering bij controle van bijvoorbeeld de wapening, waarbij over de gevlochten wapening in de kist de wapening van het model wordt geprojecteerd.

Ontwerpprocessen verbeteren

De bril werd gepresenteerd tijdens Microsoft’s Build Developer Conference en is een samenwerking tussen Trimble en Microsoft op het gebied van augumented reality (AR).  Tijdens de conferentie liet Microsoft zien hoe het gebruik van de HoloLens de ontwerp- en constructieprocessen kan verbeteren met de inzet van Trimble SketchUp en Trimble Connect. Architecten kunnen hun SketchUp projecten met de HoloLens in de echte wereld bekijken als hologram. Hierdoor zijn zij volgens Trimble en Microsoft in staat om snel diverse scenario’s te bekijken en beoordelen. De combinatie Trimble Connect en de HoloLens maken het makkelijker om met projectteams, op afstand, de verschillende modellen te bekijken en eventuele constructiefouten in een vroeg stadium op te lossen.

https://www.youtube.com/watch?v=kXVW4sUsh3A

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.