Hoog Linoduin wint Haagse Woonprijs

Nieuws

Hoog Linoduin wint Haagse Woonprijs

Door: Redactie ArchitectuurNL | 16-11-2021

Vestia heeft de Haagse Woonprijs 2021 met de renovatie van het woongebouw Hoog Lindoduin in Scheveningen gewonnen. In samenwerking met Splinter Architecten en BAM Wonen maakte Vestia van het verouderde flatgebouw weer een eigentijds en toekomstbestendig woongebouw. Door de vernieuwing en verduurzaming van alle 182 woningen is het gebouw op een unieke locatie voor Den Haag bewaard gebleven. De prijs werd15 november uitgereikt door de Haagse wethouder Stadsontwikkeling Anne Mulder tijdens het symposium Den Haag – Back to the Future.

Verduurzamen en aanpassen

Het plan ontstond om een constructief probleem op te lossen, waardoor het noodzakelijk was de huurders te herhuisvesten. Zo kon Vestia de appartementen verduurzamen en aanpassen aan de woonwensen van deze tijd. Gevels, balkons en galerijen zijn vervangen. De woningen werden beter geïsoleerd en gasloos. De keukens, badkamers en toiletten zijn vernieuwd en de geluidsisolatie is verbeterd. Alle huurders kunnen elkaar ontmoeten in een gemeenschappelijke ruimte.

Genomineerden

De andere genomineerden voor de Haagse Woonprijs waren De Hoge Regentesse, Transformatie wijkkerk in Moerwijk, Finest of Ockenburgh en de Binck Plaats.

Haagse Woonprijs

De Haagse Woonprijs is vorig jaar in het leven geroepen en is een initiatief van de Stichting Wonen in Den Haag. De prijs waardeert projecten die een kwaliteitsimpuls zijn op het gebied van wonen met impact op de omgeving.

Foto: Luuk Kramer

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.