Hoogste punt bereikt houten woontoren HAUT

Nieuws

Hoogste punt bereikt houten woontoren HAUT

Door: Petra Starink | 02-03-2021

De hout-hybride woontoren HAUT in het Amstelkwartier in Amsterdam heeft het hoogste punt bereikt. Het houten gebouw, een ontwerp van Team V Architectuur en Arup is een initiatief van Lingotto en gebouwd door J.P. van Eesteren. In 2018 werd met de bouw begonnen. In het vierde kwartaal van 2021 zullen de eerste bewoners hun intrek nemen.

Hoogste houten woontoren van Nederland

HAUT is met 21 verdiepingen het hoogste hout-hybride gebouw van Nederland, vervaardigd met Cross Laminated Timber (CLT) vloeren en wanden. Het casco staat er, de komende maanden wordt gewerkt aan de afbouw van de 52 woningen en de gevel met verspringende balkons.

Nieuwe projecten die met hout worden gebouwd

Inmiddels worden op het gebied van hoog bouwen in hout vele nieuwe initiatieven ontplooid. Lingotto is gestart met de realisatie van Houtwerk, een kantoorgebouw in CLT in Utrecht. Team V en Arup ontwerpen het grootste hout-hybride kantoor van Nederland voor DPG Media in Amsterdam. J.P. van Eesteren bouwde het circulaire, houten kantoor voor Triodos Bank.

Kennis over bouwen met hout delen

Om andere partijen te stimuleren meer naar hout te kijken als duurzaam en betrouwbaar bouwmateriaal, heeft het Centrum Hout een ‘whitepaper’ uitgegeven met kennis en praktijkvoorbeelden ter inspiratie.

Fotografie: Lingotto

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,

Schrijf een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.