Hoogste punt boothuis KNRM bereikt

Actualiteiten, Nieuws, Project kort

Hoogste punt boothuis KNRM bereikt

Door: Redactie ArchitectuurNL | 20-06-2022

Op het Noordelijk Havenhoofd in Scheveningen krijgt het nieuwe boothuis voor de KRNM en de naastgelegen horeca voor Vishandel Simonis vorm. Begin juni is het hoogste punt bereikt. Begin volgend jaar kunnen KNRM en Simonis hun nieuwbouw – ontworpen door DAVL Studio – in gebruik nemen.

Het noordelijk havenhoofd van de Scheveningse haven ondergaat momenteel een ware metamorfose. Hierdoor zal de maritieme industrie in de haven meer ruimte krijgen en wordt de Scheveningse boulevard als toeristische trekpleister versterkt. De gebiedsontwikkeling omvat de herinrichting van het gebied en de ontwikkeling van diverse nieuwbouwplannen. Hieronder een parkeergarage, een hotel, bedrijfsruimten voor de maritieme industrie, een nieuw boothuis voor de KNRM en horeca- en recreatievoorzieningen en appartementen.

VolkerWessels Vastgoed herontwikkelt het noordelijk havenhoofd in samenwerking met het Viscluster en de gemeente Den Haag. Na de bouw van het nieuwe Inntel Hotels Marina Beach Den Haag en de 1e fase van de bedrijfshallen 3xVIS krijgt de herontwikkeling verder vorm. Ook voor de nieuwe parkeergarage zijn de voorbereidende werkzaamheden in volle gang. De locatie is bijna bouwrijp door het afgraven van het duin. Volgende maand zal hier de bouw van de parkeergarage starten.

Boothuis

Met het nieuwe boothuis krijgt de Koninklijk Nederlandse Redding Maatschappij, de KNRM, een nieuwe moderne huisvesting. Hierbij was het uitgangspunt: sober en doelmatig. In het boothuis is de terreinwagen en de brandingsboot voor de kusthulpverlening gestald en in de haven naast het gebouw komt een nieuw aanlegponton voor de reddingsboten. Op de verdieping van het boothuis zijn de personeelsruimten voor instructie en coördinatie. Het boothuis zal turnkey worden opgeleverd aan de KNRM.

Simonis

Aan de zijde van de Visafslagweg komt in hetzelfde gebouw een nieuw horecapaviljoen voor Vishandel Simonis. Het horecapand zal casco worden opgeleverd. De afwerking en inrichting verzorgt Simonis zelf, in de sfeer en met de kwaliteit die we van Simonis kennen.

De nieuwe huisvesting voor de KNRM en voor Simonis wordt gerealiseerd aan het begin van de Visafslagweg op de kop van het visveilinggebouw. Het ontwerp is van DAVL studio uit Den Haag en wordt gerealiseerd door Systabo, een VolkerWessels onderneming. De vormgeving van de nieuwbouw is afgeleid van de kenmerkende vorm van het naastgelegen monumentale visveilinggebouw.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.