Hoogste punt de Trip Rotsoord Utrecht

Nieuws

Hoogste punt de Trip Rotsoord Utrecht

Door: Jacqueline Knudsen | 18-04-2016

Op woensdag 20 april 2016 wordt aan de Briljantlaan te Utrecht het hoogste punt van het project De Trip gevierd. Dan wordt het eerste zonnepaneel geplaatst op het hoogste punt van de Briljant, een van de drie gebouwen van de Trip. De naam refereert aan de erven H.Trip, die in 1820 eigenaars werden van het terrein aan de Vaartse Rijn en er handel dreven in turf, kalk en kolen.

Belangrijke uitgangspunten voor het ontwerp van VMX Architects zijn: een levendig gebied met publieke functies langs de Vaartse Rijn, het informele karakter van het voormalige industriegebied Rotsoord tot uitdrukking laten komen in routes en in afwisselende bebouwingsopzet en drie bouwblokken – Briljant, Kade en Helling – die los van elkaar een sterk eigen karakter hebben en ieder een andere gevelafwerking. Door de positionering van de bouwblokken ontstaan vier publieke plekken met een eigen identiteit.

Creatief woon- en werkgebied

Het project de Trip omvat 1.500 m² commerciële ruimten, waaronder bedrijfsruimten voor creatieve ondernemers en horeca, 255 appartementen voor starters (huur), grootte vanaf ca. 40 tot 65 m2 en parkeervoorzieningen voor fiets en auto. Door de combinatie van startersappartementen en creatieve bedrijvigheid wordt een mix van stedelijkheid (formele sfeer) en creatieve hotspot (informele sfeer) gecreëerd.

Realisatie, energielevering en onderhoud

Opdrachtgever Jebber, gespecialiseerd in ontwikkeling, verhuur en beheer van woningen voor starters, heeft in mei 2014 de combinatie COM4Trip, onder leiding van Boele & van Eesteren, de opdracht gegund voor de realisatie van de Trip. Behalve de realisatie omvat de opdracht voor de combinatie ook 20 jaar onderhoud van het project en de levering en exploitatie van een duurzaam warmteconcept (installatie voor warmte-koudeopslag (WKO), aangevuld met een zonne-energiesysteem). Naast Boele & van Eesteren maken Klimaatgarant, Giesbers & van der Graaf en VolkerWessels Vastgoedbeheer deel uit van combinatie COM4Trip. Dit is een nieuwe vorm van samenwerken, waarbij de samenwerkende partijen geen onderaannemers zijn, maar co-makers.

Naar verwachting zal de oplevering in september 2016 plaatsvinden.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.