Hoogste punt Liermolen bereikt

Actualiteiten, Nieuws, Project kort

Hoogste punt Liermolen bereikt

Door: Redactie ArchitectuurNL | 31-08-2022

In De Lier (gemeente Westland) ontwikkelde BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling voor woningcorporatie Arcade twee gebouwen met in totaal 66 sociale huurappartementen. Onlangs werd het bereiken van het hoogste punt gevierd.

Michiel Ferwerda, wethouder bouwen en gebiedsontwikkeling, verrichtte samen met een afvaardiging van betrokken partijen de officiële handeling. Tijdens de speeches werd duidelijk hoe belangrijk deze ontwikkeling is voor Westland. Directeur-bestuurder a.i. Stribos van Arcade, wethouder Ferwerda, vestigingsdirecteur De Jong van Van Wijnen en ontwikkelingsmanager Mol van BPD spraken mooie woorden.

Wethouder Ferwerda: “De woningbouw in de nieuwe wijk Liermolen draait op volle toeren. Een mooi voorbeeld van een nieuwbouwwijk in Westland met woningen voor alle doelgroepen en in alle prijsklassen. Met duurzaamheid, veiligheid en bereikbaarheid als belangrijke criteria. Samen met onder andere BPD werken we daar hard aan. Nu en in de toekomst.”

Lierkwartier

De eerste woningen van het Lierkwartier zijn opgeleverd en bewoond. De twee gebouwen met ieder 33 sociale huurappartementen is ontworpen door BBHD architecten en liggen tussen de koopwoningen in. Ieder gebouw heeft drie verdiepingen en de appartementen variëren in grootte van circa 55 tot 78 m2. In totaal komen er zo’n 850 woningen in het gebied.

Duurzaam en betaalbaar

Wicher Mol van BPD is enthousiast over de toekomst. “Met deze gebiedsontwikkeling verbinden we functies, partijen en belangen met het oog op een duurzaam, toekomstbestendig gebied. Bijzonder aan deze 66 appartementen is bijvoorbeeld de groene inrichting tussen de twee gebouwen en de integratie van vleermuiskasten in de gevels. Daarnaast hebben we met veel zonnepanelen bereikt dat de energieprestatie van de appartementengebouwen lager is dan het Bouwbesluit voorschrijft. “

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.