Hoogste punt nieuwbouw Pathé Zwolle

Hoogste punt nieuwbouw Pathé Zwolle

Nieuws
Door: Petra Starink | 29-03-2016

Pathe Zwolle door DOK architectenDe nieuwbouw van Pathé Zwolle naar een ontwerp van DOK architecten uit Amsterdam, heeft zijn hoogste punt bereikt. De eerste dakplaat is gelegd. De bioscoop wordt in opdracht van Pathé ontwikkeld door Epicurus. Aannemer JP van Eesteren gaat de bioscoop bouwen. 

Herontwikkeling Katwolderplein

De nieuwe bioscoop komt aan de Katwolderplein aan de rand van het centrum. De ontwikkeling van het Katwolderplein is een belangrijk onderdeel van de grootschalige, ambitieuze herontwikkeling en herinrichting van de westelijke stadsentree van Zwolle. Dit gebied ligt tussen de historische Zwolse binnenstad en de A28. De afgelopen jaren is hier al veel gebeurd. De wijk Kamperpoort is gerevitaliseerd, de infrastructuur is aangepast, en er is studentenhuisvesting gekomen.

Negen zalen

De nieuwe bioscoop komt volledig tegemoet aan de wensen van de moderne bezoeker. Pathé Zwolle krijgt negen zalen en 1.555 stoelen, inclusief achttien mindervalide plaatsen. Het gebouw en alle zalen zijn rolstoeltoegankelijk en het is eenvoudig parkeren in de nieuwe, ruime parkeergarage. De bioscoop krijgt het beste beeld met 21:9 Cinemascope en 4k-projectie. Het revolutionaire Dolby Atmos geluidssysteem zorgt er voor dat je het geluid ook voelt.

Opening eind 2016

Het comfort wordt optimaal met ruime stoelen met veel beenruimte, perfecte projectielijnen en klimaatbeheersing in de hele bioscoop. Diverse zalen worden uitgerust met event-voorzieningen voor presentaties en congressen. De opening van Pathé Zwolle staat gepland voor eind 2016.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.