Hoogste punt The Student Hotel Delft

Nieuws

Hoogste punt The Student Hotel Delft

Door: Petra Starink | 18-03-2020

The Student Hotel Delft, een ontwerp van KCAP Architects&Planners heeft met een hoogte van 34,5 meter het hoogste punt bereikt. The Student Hotel bevindt zich centraal in de gebiedsontwikkeling Nieuw Delft en wordt een nieuwe ontmoetingsplek om te wonen, werken en te studeren.

Transparante plint

De diversiteit aan gebruiksmogelijkheden levert een belangrijke bijdrage aan de dynamiek in het stationsgebied.Het ontwerp van KCAP Architects&Planners integreert diverse voorzieningen in een ensemble dat bestaat uit een transparante plint en een middengedeelte met daarop twee torens. Naast duurzaamheid zijn community-building en sociale interactie belangrijke uitgangspunten. De publieke hotelfuncties zijn op de begane grond gesitueerd met daarboven diverse typen hotelkamers en suites. De transparante vormgeving van de plint activeert de aangrenzende toekomstig parkzone.

Inpandige fietsenstalling voor The Student Hotel

Het hybride hotelconcept combineert hoogwaardige hotelfuncties met kwalitatieve short- en long-stay faciliteiten. Zo bevat het ensemble een gym, bar-restaurant en een bibliotheek. Daarnaast omvat het programma gaming- en loungeruimtes en een aantal vergader- en conferentiefaciliteiten. Onderdeel van het hotel is tevens een geïntegreerde fietsenstalling, inclusief deelfietsen.

Samenwerking

KCAP Architects&Planners werkt samen aan dit project met The Student Hotel, Gemeente Delft, BAM Bouw en Techniek – Projecten, Bectro Installatie Techniek, The Invisible Party (interieur).

Fotografie: BAM, artist impression KCAP

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.