Hoogste punt Weidevenne Kanaalzone

Hoogste punt Weidevenne Kanaalzone

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 31-01-2008

Het project Weidevenne Kanaalzone in Purmerend bereikt vrijdag 1 februari het hoogste punt. Het complex dat na de bouwvakvakantie wordt opgeleverd, is vooral bedoeld voor 55-plussers, een groep waarvoor momenteel een tekort aan ruime sociale huurappartementen bestaat. Het in het oogspringende gebouw – bestaande uit een toren en lager gelegen appartementenblok – is een project van Bouwcompagnie, de ontwikkelingsafdeling van Wooncompagnie.

Toren zweeft
Het gebouw is een ontwerp van Köther, Salman, Koedijk Architecten uit Amsterdam. “Het hoogste punt bereiken we met de toren”, vertelt projectontwikkelaar Raymund Limburg van Bouwcompagnie. “Dat punt ligt op zo’n 25 meter hoogte. Dit torengebouw is met een luchtbrug – op tien meter boven de grond – verbonden met het lagere gebouw.”

Het bijzondere van de toren is dat het op grote stalen poten staat: “Daarop zweeft het gebouw op drieënhalve meter boven de straat. Je kunt dus onder het gebouw doorkijken naar het kanaal. De bewoners hebben straks alle gelegenheid om te genieten van het uitzicht. De raampartijen lopen vanaf de vloer tot aan het plafond. De gebouwen kenmerken zich door de bakstenen en veel glas. Ze hebben met elkaar een moderne, strakke, industriële uitstraling die goed past in de omgeving.”

Loopbrug
In de – via een loopbrug met elkaar verbonden gebouwen – komen in totaal 41 woningen, waarvan drie woningen bestemd zijn voor mindervaliden. In het lage woonblok komen tien maisonnettewoningen met twee verdiepingen. De hoofdtoren bestaat uit zeven woonlagen met vier woningen per verdieping.

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.