Hooper Architects ontwerpt duurzaam zwembad Valkenhuizen

Hooper Architects ontwerpt duurzaam zwembad Valkenhuizen

Nieuws
Door: Petra Starink | 14-02-2017

Zwembad valkenhuizen ontwerp van Hooper ArchitectsHooper Architects gaat het ontwerp maken voor het nieuwe zwembad Valkenhuizen in Arnhem. Het architectenbureau komt als winnaar uit de bus uit een niet openbare Europese aanbesteding. Hooper Architects ontwierp al eerder de Arnhemhal op Sportcentrum Papendal.

Het nieuwe zwembad komt in de plaats van het nu oude zwembad. Het nieuwe bad zal aan de voorkant tegen het bestaande complex sporthallen worden gebouwd en daarmee één geheel vormen.

Vernieuwing en  duurzaamheid

Door te kiezen voor een totaal nieuw bad kunnen alle moderne snufjes voor vernieuwing en verduurzaming worden toegepast. Dat het nieuwe bad tegen de bestaande sporthal wordt aangebouwd, zorgt bovendien voor besparing van kosten voor beheer en onderhoud. Het huidige zwembad is nog goed onderhouden maar technisch verouderd en aan groot onderhoud toe. Ook wat betreft energiegebruik is het veertig jaar oude zwembad niet meer van deze tijd. Onderzoek heeft uitgewezen dat nieuwbouw efficiënter – en goedkoper – is dan renovatie van het bad. De gemeente Arnhem heeft eind 2016 dan ook twaalf miljoen euro beschikbaar gesteld voor de bouw van een nieuw, sober en doelmatig, maar bovenal duurzaam zwembad.

Ontwerp

Zodra de opdracht binnenkort formeel is gegund, start Hooper Architects met het ontwerpen van de nieuwbouw. De verwachting is dat in het eerste kwartaal van 2018 begonnen kan worden met de eerste voorbereidende (grond-)werkzaamheden. De daadwerkelijke bouw kan dan na de bouwvakvakantie van 2018 van start. Eind 2019 moet het nieuwe bad klaar zijn, waarna het oude gesloopt kan worden.

Beeld: Hooper Architects

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.