Hooper Architects ontwerpt nieuw zwemcentrum Drachten

Nieuws

Hooper Architects ontwerpt nieuw zwemcentrum Drachten

Door: Redactie ArchitectuurNL | 17-03-2021

Hooper Architects uit Oosterhout gaat het ontwerp maken voor het nieuwe zwemcentrum de Welle in Drachten. De eerste schetsen werden 16 maart gepresenteerd aan de gemeenteraad van Smallingerland.

Nieuw zwemcentrum draagt bij aan zwemcultuur

Smallingerland besloot in 2020 tot de bouw van een nieuw zwemcentrum. Het complex biedt ruimte aan recreatief zwemmen, breedte- en topsport. Het zwemcentrum bestaat uit bestaat uit een 50 meter flexibel (top)sport bad, een multifunctioneel bad en een uitgebreid recreatieprogramma waaronder een recreatiebad (incl. golfslag), kleuterzone, peuterbad, wellness en een spraypark. Het topsportbad wordt flexibel ingericht met een beweegbare bodem en wand. Ter ondersteuning voor de topsport worden ruimtes als opwarming, kracht-en fysioruimte opgenomen binnen het programma.

Zwemcentrum ontworpen als beeldbepalend object

Het nieuwe zwemcentrum is ontworpen als een beeldbepalend object in het sportpark rondom de Sportlaan. Het gebouw en het terrein worden gekenmerkt door de groene identiteit en een architectuur die duidelijk een nieuwe stap laat zien in duurzaam bouwen. Het gaat daarbij niet om het realiseren van een gebouw in de natuur, maar een plan dat verweven is met de natuur. Hierin is het gebouw, opgebouwd uit duurzame materialen, net zo belangrijk als delen die de biodiversiteit ondersteunen en tegelijk een positieve bijdrage hebben aan het voorkomen van bijvoorbeeld hittestress. Dit aspect is de kern van zowel het zwemcentrum als de omgeving waarin deze ontworpen is.

Beeld: Hooper Architects

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.