Hotel Marina Beach aan Scheveningse haven geopend

Nieuws

Hotel Marina Beach aan Scheveningse haven geopend

Door: Petra Starink | 10-05-2021

Op het Noordelijk Havenhoofd in Scheveningen is het 4-sterren Inntel Hotels Den Haag Marina Beach geopend. Het iconische gebouw ontworpen door KCAP, ligt aan het einde van de strandboulevard waar boten vanaf zee de haven van Scheveningen binnenvaren. Op deze locatie symboliseert het gebouw met zijn gevel de beweging van de zeilen in de wind.

Hotel Marina Beach

Met de realisatie van het hotel is de eerste fase van de herontwikkeling van het Noordelijk Havenhoofd Scheveningen afgerond. Het masterplan voor de herontwikkeling van het 8,8 hectare omvattende gebied in het zuiden van Scheveningen, eveneens ontworpen door KCAP, combineert een gemengd programma voor recreatie met de omliggende visserij. Het bestaat uit twee delen: de haven met visverwerkende bedrijven en de boulevard aan zee met een programma voor recreatie en toerisme waar ook het nieuwe hotel Marina Beach deel van uitmaakt.

Driehoekig volume

Het ontwerp voor het iconische gebouw op de prominente plaats op de punt van het Noordelijk Havenhoofd verwijst naar maritieme thema’s en de geschiedenis van de locatie. Het driehoekige volume oogt vanuit elk perspectief anders. Van veraf doet de glazen gevel met de diagonale strepen denken aan de dynamiek van zeilen. Van dichterbij ontstaat de associatie met lichte golven op het water. De reflecties van de lucht, de zon en de wolken op de transparante gevel onderstrepen de relatie van het nieuwe gebouw met zijn context en zorgen voor een unieke maritieme belevenis.

Luxe hotelkamers

Met de verlichte skypool op de bovenste verdieping verandert het hotel s’ nachts in een gastvrije vuurtoren. Dankzij de bijzonder centrale ligging van het hotel aan zee zijn voorzieningen voor sportieve activiteiten, en recreatie als het centrum van Scheveningen op loopafstand. Het gebouw telt 13 verdiepingen en huisvest een programma van ca. 11.000 m2. Dat bestaat uit 226 luxe hotelkamers die met glas over de hele hoogte van de ruimte voor een uitzicht op de Noordzee, het Noorderstrand en de skyline van Den Haag zorgen. Daarnaast bevat het programma een restaurant, een bar, een boarding/private dining room en een wellness-ruimte. De spa op de 12e verdieping bestaat uit een stoombad, een sauna en een aparte ruimte voor massages en schoonheidsbehandelingen en is uitgerust met een infinity pool om van het unieke panorama te kunnen genieten. 

Projectgegevens
Opdrachtgever VolkerWessels VastgoedProjectgegevens
Architect KCAP
Programma Hotel met 226 kamers, spa, bar en restaurant
Participerende partijen Boele & van Eesteren (bouw), HOMIJ Technische Installaties (installaties)
Fotografie Ossip van Duivenbode

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.