Hotel Modez opent in Arnhem

Hotel Modez opent in Arnhem

Nieuws
Door: Petra Starink | 01-02-2012

In augustsus 2012 wordt  hotel Modez in Arnhem geopend. De naam van het hotel is een samenstelling van mode, design en ArtEZ, de hogeschool voor kunsten in Arnhem. Het hotel is ontworpen door architectenbureau NEXIT. Het hotel ligt in de wijk Klarendal die bekend staat als het Modekwartier.

Studio Piet Paris

Studio Piet Paris schreef het hotelconcept, ontwierp het logo en is verantwoordelijk voor de art direction. Voor de inrichting van de 20 kamers heeft Piet Paris een aantal Nederlandse modeontwerpers gevraagd, waarvan een groot deel studeerde aan de modeacademie van Arnhem.

Modekwartier

De opgave voor dit hotel aan het Putplein haakt in op de recente ontwikkelingen in de ‘Krachtwijk’ Klarendal, waar de corporatie Volkshuisvesting volop actief is met de ontwikkeling van het ‘Modekwartier’. Het ontwerp is opgebouwd uit een ‘stenen voorhuis’ en een ‘houten achterhuis’ verbonden door een ’transparant glashuis’ (trappenhuis). De vormtaal van de bouwmassa is een knipoog naar de bestaande morfologie en typologie in Klarendal. Op de begane grond en kelderverdieping wordt horeca gecombineerd met voorzieningen voor het hotel. Op de drie verdiepingen worden 20 kamers ondergebracht met bijzondere suites onder de kap. De exploitatie van het hotel is in handen van Dormio explotiatie B.V. en  horecaondernemer Wolter de Bes.

Aanvullende gegevens

Project Nieuwbouw hotel *** met horecavoorziening
Opdrachtgever Volkshuisvesting Arnhem
Locatie Putstraat/Sonsbeeksingel Arnhem
Projectteam Addy de Boer, Wilbert de Haan en Joost Boks
Ontwerp en realisatie 2009-21012
Art direction Studio Piet Paris

Extra informatie over het hotel

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.