Hotel voor motorrijders met stallingsboxen

Hotel voor motorrijders met stallingsboxen

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 10-12-2008

In Raalte komt een ‘Momotel’, een hotel speciaal voor motorrijders. Het hotel heeft 26 kamers en 13 afsluitbare stallingsboxen voor motoren.

De gemeentelijke Welstandcommissie had een aantal kanttekeningen bij het oorspronkelijke plan, maar handhaafde de binnenplaats. “Gelukkig, want motorrijders willen hun motor veilig kunnen stallen”, aldus eigenaar Max Middelbosch.

Kantelen
Het ‘Momotel’ van Middelbosch telt volgens architect Martin Jansen uit Broekland twee verdiepingen, 26 kamers en 13 afsluitbare stallingsboxen voor motoren. De Welstandscommissie eist dat de aanvankelijke bouwstijl wordt versoberd. Aanvankelijk lag er een concept op de tekentafel in de stijl van een oude Limburgse boerenhoeve. Met kantelen en een kerktoren met klok. Die aspecten zijn nu geschrapt.

Het nieuwe ontwerp heeft een Saksische bouwstijl waardoor toch de beoogde klassieke uitstraling wordt bereikt. Van binnen wordt het hotel strak modern ingericht.

Karakter
Architect Martin Jansen vindt het jammer dat het aanvankelijke plan geen doorgang vindt. “Want dat had toch meer karakter. Gelukkig is het concept op zich wel overeind gebleven.”

De bouwkosten voor het motormotel vergen circa twee miljoen euro. Eigenlijk zou gebouwd worden op de parkeerplaats tegenover Tivoli. Op verzoek van de gemeente Raalte is er nieuwe locatie gekozen, pal naast het American Motorcycle Museum.

Bron: De Stentor

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.