House of Design aan Rijnhaven

House of Design aan Rijnhaven

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 31-10-2008

In München hebben het Duitse bedrijf Garbe Investment GmbH samen met Volker Wessels Vastgoed en Synchroon/Korteweg Bouw een “letter of intent” ondertekend voor de ontwikkeling van het House of Design aan de Rotterdamse Rijnhaven.

Het House of Design bestaat naast winkels op het gebied van “Design, Lifestyle and Living”, uit restaurants, bars en cafe’s, terrasappartementen, kantoren en voorzieningen rondom het thema “Dutch Design”. Onder het project komt een parkeergarage met circa 1.200 plaatsen. Met de ontwikkeling van het House of Design, wordt een belangrijke stap gezet in de transformatie van de Rijnhaven tot een centrumstedelijk gebied en ontstaat een logische koppeling met het European China Centre en Katendrecht.

Bovenregionale trekker
Een design centre krijgt een prominente plek in deze ontwikkeling en zal één van de bovenregionale trekkers in dit project worden. Het concept is in Duitsland een toonaangevende formule op het gebied van design en lifestyle in het hogere marktsegment, met vestigingen in Hamburg, Berlijn, Düsseldorf en Stuttgart. Binnenkort worden vestigingen in Oostenrijk en Zwitserland geopend. Het concept in Duitsland is ontwikkeld door Garbe Group.

Duits ontwerp
Het stedenbouwkundig ontwerp is vormgegeven door de bekende Duitse stedenbouwkundige professor E. Kossak samen met Renner, Hainke, Wirth Architecten uit Hamburg. De planontwikkeling is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met de gemeente Rotterdam. De start van het project is voorzien eind 2010 en heeft naar verwachting een bouwtijd van ongeveer vier jaren.

Foto’s:
Maquette: Jochen Stüber
Artist Impression: RHW Architecten GMBH     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.