House of Memories

House of Memories

Nieuws
Door: Petra Starink | 19-06-2013

Interieurontwerpbureau Concepts & Images heeft een concept bedacht omtrent rouwverwerking en herdenken: House of Memories. Het House of Memories is een vormgegeven columbarium (herdenkingsruimte met urnen) in de vorm van een ei.

De urnen staan in een wand met glazen deurtjes, die een grote afbeelding laten zien van een landschap of kunst. De bezoeker krijgt de gelegenheid om zelf een persoonlijke atmosfeer te scheppen. De bezoeker kan in aparte ruimtes beelden en muziek van de overledene opvragen. In de urnenbewaarplaats kunnen persoonlijke herinneringen worden bijgezet. Door het ingeven van een unieke toegangscode wordt de ruimte verlicht en kan deze worden geopend. Het licht gaat weer uit als  de bewaarplaats wordt gesloten.

Realisatie

Concepts & Images is 4 jaar bezig geweest met de ontwikkeling van dit concept en het is nu klaar om gerealiseerd te worden. Samen met ABT en Kuiper Arnhem is een consortium gevormd en wordt het concept in de markt gezet. Planning is om nog dit jaar een House of Memories te realiseren. House of Memories kan geplaatst worden op (natuur) begraafplaatsen, parken en op het water.

Bekijk hier de video

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.