Houten recyclebaar paviljoen

Nieuws

Houten recyclebaar paviljoen

Door: Petra Starink | 08-08-2016

Mark Venema en Yerun Karabey, 2 architectuurstudenten van de Academie van Bouwkunst Groningen starten dinsdag 9 augustus met de bouw van een houten recyclebaar paviljoen op het Noorderzonfestival. De 2 studenten hebben dit jaar de Noorderzonopdracht gewonnen, deze wordt jaarlijks uitgeschreven door Platform Gras en het Centrum Beeldende Kunst Groningen rondom het Noorderzonfestival. Het paviljoen wordt op de speelweide in het Noorderplantsoen door de studenten zelf opgebouwd en biedt de bezoekers een uitkijkpunt over het festivalterrein.

Constructie uit slimme verbindingen

Volgens de makers verbeeldt het houten skelet de overgang van fossiele brandstof naar duurzame energie die steden de komende decennia moeten doormaken. In de constructie is die verbeelding te herkennen in slimme verbindingen, die tussen mensen, stromen en systemen gelegd moeten worden.

Opgedeeld in bankjes en krukjes

Na het festival krijgt het paviljoen een tweede leven. Het paviljoen wordt opgedeeld in krukjes, bankjes, tafels en kasten. Tijdens het festival kun je hierop intekenen, na afloop zijn de objecten te koop. Het maakproces is te volgen op de Facebookpagina van de studenten.

Het Noorderzonfestival begint 18 augustus tot en met 28 augustus.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.