Houten woongebouw M’DAM opgeleverd

Nieuws

Houten woongebouw M’DAM opgeleverd

Door: Redactie ArchitectuurNL | 22-11-2021

Na 7 maanden prefabricage en bouw op locatie in Monnickendam is het circulaire woongebouw M’DAM opgeleverd. Het woongebouw met 42 koopappartementen en 20 sociale huurwoningen is bijna in zijn geheel opgetrokken uit CLT. M’DAM is ontworpen door Finch Buildings en met De Groot Vroomshoop doorontwikkeld naar een houtmodule-concept dat geschikt is voor permanente bewoning.

Opgebouwd in de fabriek

Alle 62 woningen zijn vrijwel volledig in de “Fabriek van Houten Gebouwen” van De Groot Vroomshoop gebouwd. In de fabriek zijn de houten modules voorzien van gevels en daken, isolatie, vloerafwerking, ramen en deuren, sanitair, elektra en installaties. De volledige energievraag is elektrisch ingevuld. Middels groot transport zijn de appartementen over de weg naar Monnickendam vervoerd en ter plaatse gemonteerd en afgebouwd.

Duurzaamheidsambitie

Waterland is de eerste gemeente in de regio met een compleet circulair woongebouw. De circulaire houtbouw, een Energie Prestatie Coëfficient (EPC) van 0,0 en een volledig all-electric gebouw dragen bij aan de duurzaamheidsambitie.

Milieuvriendelijk

Woningcorporatie Wooncompagnie heeft één gebouwdeel met 20 appartementen afgenomen en voegt hiermee weer 20 zeer vernieuwende woningen toe aan de sociale huursector in de gemeente Waterland. Voor BMB is dit het eerste houtbouwproject met particuliere koopwoningen, waarbij een Woningborgcertificaat is afgegeven. Houtbouw reduceert de CO2 uitstoot en is daardoor veel duurzamer en milieuvriendelijker dan traditionele bouwprojecten en het zorgt voor een gezonder  binnenklimaat. 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.