Hugo de Jonge: belang architectuur bij versnellen woningbouw

Actualiteiten, Nieuws

Hugo de Jonge: belang architectuur bij versnellen woningbouw

Door: Redactie ArchitectuurNL | 14-09-2022

Minister Hugo de Jonge van VRO bracht onlangs een werkbezoek aan twee woningbouwprojecten in Rotterdam, Little C en Fenixloods 1. Dit BNA bezoek stond in het teken van het beter benutten van ontwerpkracht van architecten en stedenbouwkundigen voor de grote maatschappelijke opgaven.

De Jonge was tijdens het bezoek positief over de mogelijke rol van de architect. ‘Het is Heel erg belangrijk dat, en benieuwd hoe, we de architect naar voren halen. Het gaat om meer dan esthetiek, dat is belangrijk, maar ook om context en duurzaamheid’.

De noodzaak om ontwerpkracht te benutten, kwam naar voren in de twee bezochte projecten: Little C en Fenix I in zijn eigen Rotterdam. Met Little C werd getoond hoe verdichting en kwaliteit wél samen kunnen gaan, zowel architectonisch als stedenbouwkundig. Het spectaculaire Fenix I toonde een fraaie combinatie van hergebruik, durf, goeie architectuur en dito samenwerking, met de architect als spil. Beide projecten illustreerden dat het vroeg betrekken van architecten en ontwerpers effect heeft. ‘Fantastische projecten, waar ik ook weer van leer’, aldus de minister.

Geslaagd bezoek

Voorzitter Valk vond het werkbezoek geslaagd. ‘We hebben laten zien dat we met alle ontwerpers en partners klaar staan voor de grote opgaven, op alle schaalniveaus. Het belang van schoonheid, diversiteit en context is mooi geïllustreerd. Wij zagen een minister die inziet dat voor woningbouw naast tempo wel degelijk kwaliteit nodig is voor duurzaam resultaat en een leefbare, betaalbare stad.’

De minister nam afscheid met de oproep om zijn beleidsambitie Mooi Nederland met elkaar op te pakken, en: ‘blijf me uitnodigen’.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.