Huis van Dudok te koop

Actualiteiten, Nieuws

Huis van Dudok te koop

Door: Redactie ArchitectuurNL | 21-08-2022

Het huis dat Dudok in 1926 in Hilversum voor zichzelf en zijn gezin ontwierp en liet bouwen, staat te koop. Het gaat om een royale vrijstaande en monumentale villa genaamd ‘De Wikke’. De vraag prijs is bijna twee miljoen euro.

De Nederlandse architect en stedenbouwkundige Willem Marinus Dudok is onder andere bekend van zijn ontwerp van het Hilversumse raadhuis. Voor dezelfde gemeente maakt hij in totaal 75 ontwerpen wat elders in de Nederlandse architectuur niet voorkomt. Hieronder  zeventien scholen, 25 woningbouwprojecten, twee begraafplaatsen, sport- en recreatiegebouwen. Maar ook gemeentelijke gebouwen zoals een slachthuis, bruggen, badhuizen, een pompgemaal en zelfs een dierenstal. Dudok woonde en werkte er tussen 1926 en 1974.

De huidige eigenaren hebben 22 jaar van de villa mogen genieten en nu de kinderen het huis uit zijn hopen zij dat er een nieuw gezin in komt die met even veel plezier als zij de villa met een woonoppervlakte van 316 m2 zal bewonen.

Meer over Dudok is te vinden in het Dudok architectuurmuseum in Hilversum. Hier ook alle activiteiten rondom deze architect op Open Monumentendag.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.