Huis van Emoties

Actualiteiten, Evenementen, Nieuws

Huis van Emoties

Door: Redactie ArchitectuurNL | 01-08-2023

Het ‘Huis van Emoties’ is een project waarin kunst en geestelijke gezondheidszorg elkaar ontmoeten en door beeldend kunstenaar David Bade. De realisatie is in handen van GGZ-organisatie Mondriaan in samenwerking met festival Cultura Nova en Schunck Museum. Tijdens Cultura Nova – van 26 augustus t/m 3 september – is het ‘Huis’ gratis toegankelijk.

Het ‘Huis van Emoties’ is een paviljoen op het festivalplein van Cultura Nova. Het is ontworpen door beeldend kunstenaar David Bade en toont werken die door cliënten en medewerkers van Mondriaan zijn gemaakt. Bade heeft in zijn kunstpraktijk veel ervaring met werken met de geestelijke gezondheidszorg. Als geen ander weet hij diverse groepen mensen te enthousiasmeren en met elkaar in contact te brengen.

Taboedoorbrekend

Theater en beeldende kunst geven houvast om taboes te doorbreken en moeilijke onderwerpen te delen met elkaar en met het publiek. Het bouwen en inrichten van het paviljoen samen met cliënten en medewerkers van Mondriaan GGZ is een voorbeeld van hoe kunst kan dienen als een brug tussen mensen.

Tijdens Cultura Nova is het ‘Huis’ gratis toegankelijk. Bezoekers krijgen tevens de kans om deel te nemen aan het creatieproces. Bade is het gehele festival aanwezig om bezoekers en deelnemers te betrekken bij het maken van nieuwe kunstwerken en deze toe te voegen aan het groeiende paviljoen.

Praktisch

Het ‘Huis van Emoties’ zal geopend zijn van zaterdag 26 augustus tot en met zondag 3 september, gedurende de openingstijden van het festivalplein van Cultura Nova. Locatie: Burgemeester van Grunsvenplein, Heerlen

Over David Bade

In 2013 zijn David Bade en SCHUNCK een samenwerking aangegaan voor zeer lange duur, zijn hele leven lang: David Bade tekent Heerlen onder de tafel. Bade (Willemstad 1970, Curaçao) is een Nederlandse beeldhouwer, installatiekunstenaar, schilder en tekenaar. In 2006 richtte hij samen met Tirzo Martha het Instituto Buena Bista (IBB) op Curaçao op. Het IBB verzorgt een artist-in-residency-programma, organiseert culturele projecten en biedt opleidingsmogelijkheden voor lokale kunstenaars.

Over cultura nova

Cultura Nova is een groot internationaal beeldend theaterfestival dat jaarlijks wordt georganiseerd in Heerlen en omgeving. In 2022 omvatte het festival 85 verschillende gezelschappen uit binnen- en buitenland, die in 10 dagen tijd meer dan 350 culturele activiteiten voor jong en oud presenteerden, waaronder 14 premières, 22 coproducties in Heerlen en Parkstad én zelfs over de grens in Aken. Voor en achter de schermen van het festival zorgden 600 medewerkers – een belangrijk deel daarvan vrijwilligers – voor een onvergetelijke editie. Het festival trok ruim 73.000 bezoekers. Editie 2023 van Cultura Nova is van vrijdag 25 augustus t/m zondag 3 september.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.