Huis van Hilde genomineerd

Nieuws

Huis van Hilde genomineerd

Door: Petra Starink | 13-12-2016

Het Huis van Hilde in Castricum naar ontwerp van VVKH Architecten is genomineerd voor de European Museum of the Year Award. In 2015 werd de prijs toegekend aan het Rijksmuseum. In mei 2017 zullen in Zagreb de winnaars bekend worden gemaakt.

Huis van Hilde is het archeologiecentrum van de provincie Noord-Holland in Castricum. In het hart van het bijzondere gebouw is een indrukwekkende tentoonstelling te zien over de archeologie en de bewoningsgeschiedenis van Noord-Holland. Bezoekers kunnen er ontdekken hoe mensen vroeger leefden en hoe een archeoloog een heel mensenleven kan reconstrueren met wat er uit de grond komt.

Het archeologiecentrum dankt haar naam aan de vondst van het skelet van een jonge vrouw uit de vierde eeuw na Christus. Nadat de grond van de Castricumse Oosterbuurt haar skelet in 1995 had prijsgegeven, werd op basis van scans een gezichtsreconstructie gemaakt. Dat gezicht kreeg de naam Hilde.
Naast het Huis van Hilde zijn nog 45 Europese musea genomineerd, waaronder het Deutsches Fussbalmuseum in Dortmund, Train World in het Belgische Schaarbeek en Musée National Picasso-Paris in Parijs.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,

Schrijf een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.