Huizen beroemde architecten duur verzamelobject

Huizen beroemde architecten duur verzamelobject

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 09-06-2008

Het lijkt een trend dat woningen die door beroemde architecten zijn ontworpen, spectaculair in prijs stijgen. Zeker wanneer de woning niet als vastgoed, maar als kunstwerk wordt verkocht. Dit gebeurde recentelijk bij veilinghuis Christie`s met het ‘Kaufmann-huis’ van de beroemde architect Richard Neutra .

Trend
Volgens Joshua Holdeman van Christie’s staat de vastgoedwereld aan de vooravond van een periode waarin huizen van beroemde architecten als belangrijk cultureel erfgoed gelden. In het kielzog van deze nieuwe trend dient zich een nieuw type verzamelaar aan: die van beroemde huizen.

Cultural Trusts
In de VS worden veel huizen van beroemde architecten verkocht aan of zijn al in het bezit van zogeheten ‘cultural trust’ die zich over het erfgoed ontfermen, een ontwikkeling die gedwarsboomd wordt door de sterke prijsstijging van beroemde huizen.

Veel rijke particulieren hebben die liquiditeitsbeperkingen niet. Het gevaar hiervan is wel dat restauraties vaak niet stringent worden uitgevoerd. Een mogelijke oplossing is het onder monumentenzorg plaatsten van de huizen.

Bron: MKBnet

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.