HUNK transformeert Rotterdams Noordplein

Nieuws

HUNK transformeert Rotterdams Noordplein

Door: Petra Starink | 20-09-2016

Het Rotterdamse Noordplein wordt in het voorjaar van 2017 door HUNK-design getransformeerd tot Familieplein Noord. Het plein moet voor ouders en kinderen aantrekkelijk zijn. Er zullen tijdelijke kunstzinnige speelobjecten, pop up horeca en zitplekken gecreëerd worden die zorgen voor sociale plekken.Het plein moet een uitdaging worden om te spelen en te ontmoeten.

Noordplein

Het Noordplein ligt in de wijk Het Oude Noorden. Het ligt op de hoek van twee winkelstraten, de Zwartjanstraat en de Zwaanshals. Ondanks de de nabijheid van deze levendige straten is het Noordplein leeg.

Place-testing

Het familieplein Noord valt onder het place-testing programma van HUNK-design. Er bestaat nog geen stedelijk familieplein,er zijn dus geen kant-en-klare voorbeelden. HUNK-design gelooft dat door te testen met tijdelijke en reversibele ingrepen een ontwerp helemaal toegespitst kan worden op wat het beste is voor die plek. Zo zal er uiteindelijk voor het Noordplein een definitief ontwerp gemaakt kunnen worden dat perfect zal werken en optimaal zal inspelen op waar gezinnen in de stad behoefte aan hebben. HUNK-design werkt samen met Citylab010.

HUNK-design streeft naar woest aantrekkelijke steden. Bekende projecten van HUNK-design zijn het Cabriohuis en The Flying Grass Carpet.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.