Hunter Douglas winnend met raamdecoratie

Hunter Douglas winnend met raamdecoratie

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 08-05-2009

Hunter Douglas, fabrikant van raambekleding, heeft de afgelopen maanden drie innovatieprijzen gewonnen met hun producten. De Luxaflex MegaView, de Luxaflex Duette Architella Shades en Parametre, een raamdecoratie, kwamen als beste uit de bus op verschillende vakbeurzen.

Prijzen
De eerste innovatieprijs, van de vakbeurs R+T in Stuttgart, voor binnenzonwering werd toegekend aan Hunter Douglas voor de horizontale jaloezie Luxaflex MegaView. Deze geeft de gebruiker de mogelijkheid op extra uitzicht. De lamellen kunnen ‘clusteren’, onzichtbaar op elkaar plakken, en zo een bredere opening creëren waardoor je dubbel uitzicht krijgt.

Voor Luxaflex Duette Architella Shades kreeg de fabrikant op de vakbeurs Heimtextil in Frankfurt ook een prijs. Deze raamdecoratie heeft een geplooide stof met honingraatstructuur met drie luchtkamers. Naast het sterke isolatievermogen, vermindert deze raamdecoratie ook de warmtebelasting door zoninstraling, wat een aanzienlijke energiebesparing kan betekenen.

Ruime toepassingen
De derde innovatieprijs, uitgereikt op de vakbeurs Intirio in Gent, is voor Parametre, ontworpen door 3Form een Hunter Douglas bedrijf. Het is een innovatieve raamdecoratie die bestaat uit een lichtgewicht polyester Duette materiaal met een 3D-celstructuur met gestanste patronen. De toepassingen zijn dan ook ruim: indelingen, raamdecoratie, lichtverspreiders, ruimteverdelers, muurbekleding en dergelijke.

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.