Huurwoningen verbeterd

Actualiteiten, Nieuws

Huurwoningen verbeterd

Door: Redactie ArchitectuurNL | 28-12-2022

Meer dan 80% van de bewoners van de huurwoningen aan de Plejadenlaan in Bergen op Zoom was positief over de verbeteringsvoorstellen voor hun woningen. Hiermee hadden Stadlander en TBI-onderneming ERA Contour wettelijk voldoende stemmen om de verbeterwerkzaamheden te starten. De voorbereidingen voor het energiezuiniger, comfortabeler en mooier maken van de 240 appartementen aan de Plejadenlaan zijn nu in volle gang.

Stadlander vindt het belangrijk goede woningen te bieden, die klaar zijn voor de toekomst. Daarom wil de woningcorporatie de appartementen aan de Plejadenlaan verbeteren en energiezuinig maken. Zo wonen bewoners straks niet alleen energiezuiger, maar ook comfortabeler en mooier. Met de maatregelen worden ook tochtproblemen verholpen, krijgen de appartementen een betere luchtkwaliteit en worden onder meer de entrees van het gebouw vernieuwd. Bouwpartner ERA Contour voert de werkzaamheden uit voor Stadlander.

Omgeving

Naast het verduurzamen van de woningen hebben beide partijen ook aandacht voor een duurzame omgeving. De gebouwen krijgen groen tegen de gevels wat bijdraagt aan een betere biodiversiteit en het verlagen van de omgevingstemperatuur in warme zomermaanden. Materialen die het bouwbedrijf uit de woningen verwijdert, zoals kozijnen, gaan naar een materialenbank voor hergebruik of recycling. De nieuwe kozijnen zijn ook deels van gerecycled kunststof.

Modelwoning

Bewoners van de Plejadenlaan konden in de afgelopen weken een gasloze modelwoning bekijken en een blik werpen op onder meer de nieuwe kozijnen en deuren. In een persoonlijk gesprek met een woonconsulent van ERA Contour kregen bewoners meer uitleg over de werkzaamheden. Na dit gesprek konden ze ook aangeven of ze instemden met de geplande verbeteringen.

Naar verwachting start ERA Contour begin 2023 met de bouwplaatsinrichting en de werkzaamheden aan de woningen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.