IAA Döll ontwerpt uitbreiding raadhuis Beuningen

IAA Döll ontwerpt uitbreiding raadhuis Beuningen

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 25-05-2009

IAA Döll Architecten uit Enschede/Rotterdam is gekozen als architect voor de uitbreiding en renovatie van het gemeentehuis in Beuningen. Zij gaan nu aan de slag met een ontwerp, dat eind 2009 wordt vastgesteld. Achttien bureaus meldden zich aan voor de selectiefase, waaruit vijf bureaus geselecteerd zijn die in april een aanbiedingsontwerp en plan van aanpak opstelden.

IAA Döll start deze maand met het ontwikkelen van het voorlopig en definitief ontwerp, dat eind van dit jaar wordt vastgesteld. Volgens planning zal de uitbreiding van het gemeentehuis in het eerste kwartaal van 2012 gerealiseerd worden. De totale kosten van de uitbreiding wordt geraamd op EUR 9,6 miljoen.

Arbo standaarden
De noodzaak om het gemeentehuis van Beuningen flink op de schop te nemen wordt enerzijds door personeelsgroei ingegeven, wowel door natuurlijke uitbreiding in de loop der jaren als door voorschrijdende samenwerking met andere gemeenten. Verder gaat de gemeente onderdak bieden aan een aantal welzijnsinstellingen en in de kelder van het gebouw wordt een jongerensociëteit gehuisvest.

Anderzijds is de houten noodbouw aan de achterzijde van het gemeentehuis, reeds in 1980 geplaatst, sterk verouderd en voldoet niet aan de huidige arbo standaarden. De verbouwing wordt tevens aangegrepen om een betere indeling en toegankelijkheid van de verschillende publieksfuncties te realiseren.

Maquette
Om een beeld te krijgen van de denkrichting van IAA Döll staan, op de eerste verdieping van het gemeentehuis (tegenover de ingang van de raadszaal), enkele schetsen en een maquette opgesteld.     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.