Iconic Award voor Musis Sacrum

Nieuws

Iconic Award voor Musis Sacrum

Door: Petra Starink | 13-08-2018

Musis Sacrum in Arnhem heeft de Duitse Iconic Award 2018 gewonnen. Het concertgebouw ontworpen door Van Dongen-Koschuch Architects and Planners ontving de prijs in de categorie Innovatieve Architectuur.

Iconic Awards ontwerpwedstijd op gebied van design en bouw

Iconic Awards is een onafhankelijke, internationale architectuur- en ontwerpwedstrijd op het gebied van design en bouw die wordt georganiseerd door de German Design Council. De deskundige jury gaat naast de allerbeste architectuurprojecten, ook op zoek naar unieke interieurdesigns, productontwerpen en dwingende communicatieconcepten.

Uitbreiding Parkzaal met glazen gevel

Naast de renovatie van onder meer de Muzenzaal, is het concertgebouw uitgebreid met de Parkzaal. In plaats van nieuwe gebouw aan de oudbouw te plakken heeft architectenbureau Van Dongen-Koschuch ervoor gekozen om de nieuwe zaal los in het park te plaatsen met een glazen gevel. Deze gevel – die Metaglas voor het paviljoen heeft gerealiseerd – bestaat uit een volledig glazen schil rondom de zaal. Aan de zuidzijde van het gebouw, waar het podium van de parkzaal bevindt, is de gevel voorzien van twee schuifdeuren van elk acht meter breed. Het podium kan worden geopend, het orkest draait en openluchtconcert is gerealiseerd.

Heuvelinkprijs en Gulden Feniks

Eerder dit jaar won Musis Sacrum de Heuvelinkprijs voor de beste Arnhemse nieuwbouw 2018, de prijs voor het BNA ‘Beste Gebouw van het Jaar 2018’ in de categorie identiteit en icoonwaarde én NRP Gulden Feniks 2018. De nieuwe Parkzaal van Musis was ook genomineerd voor de ARC17 Detail Award en de Betonprijs 2017.
De officiële prijsuitreiking van de Iconic Awards zal op 8 oktober plaatsvinden in Pinakothek der Moderne in München, tijdens de Real Estate Trade Fair.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.