Filmserie iconische architectenhuizen

Filmserie iconische architectenhuizen

Nieuws
Door: Jacqueline Knudsen | 27-11-2012

In het Van Schijndelhuis in Utrecht worden vanaf 9 december 5 lezingen en films getoond over iconische architectenhuizen uit de 20ste eeuw. Iedere film wordt ingeleid met een lezing waarin een internationale expert het onderwerp uitdiept. In het najaar van 2013 volgen er nog 5 lezingen en films.

Lezing en film duren ongeveer anderhalf uur. De aanvangstijden verschillen per avond. Het aantal plaatsen is beperkt. Kaartverkoop uitsluitend via www.hoogt.nl of aan de kassa van ’t Hoogt in Utrecht.

Programma:

Zondag 9 december 2012
Eileen Gray – Invitation to a Voyage
Lezing door Pierre-Antoine Gatier, hoofdarchitect historische monumenten in Frankrijk en restauratiearchitect van E.1027

Zondag 13 januari 2013
The Melnikov House – A Moscow Utopia
Lezing door Jean-Louis Cohen, Melnikov-kenner, professor architectuurgeschiedenis aan de Sorbonne en New York University. Cohen is lid van het International Committee of Trustees van het Melnikov Houses Museum en auteur van ‘Misfortunes of the Image: Melnikov in Paris, 1925’.

Zondag 10 februari 2013
The Aalto House – en Alvar Aalto’s Journey to the summer
Lezing door Susanna Petterson, directeur Aalto Foundation en Aalto Museum die de twee huizen en studio van Aalto als museumwoning voor publiek openstelt.

Zondag 10 of 17 maart 2013
The Homes of Frank Lloyd Wright
Lezing door: spreker wordt midden december bevestigd

Zondag 14 april 2013
VDL Research House- Richard Neutra’s Studio and residence
Lezing door Raymond Neutra, zoon van de architect Richard Neutra en vroegere bewoner van het huis. Neutra is voorts Secretary of the Friends of the Neutra VDL Research Site en voert een actieve sponsorcampagne voor de restauratie van het VDL huis.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.