Iconische stadspoort Schiedam

Nieuws

Iconische stadspoort Schiedam

Door: Petra Starink | 19-02-2020

Nabij het Stationsplein in Schiedam  moet het iconische gebouw De Kop van de Singel verrijzen, deze stadspoort moet de entree naar de binnenstad worden. Het college van B&W heeft de ontwikkelcombinatie Blauwhoed, MLA+, Stats Architecten en Bouwgroep Moonen aangewezen als partij voor de uitwerking van het plan.

Iconisch gebouw

De ontwikkelcombinatie is volgens de gemeente een geschikte partner die in samenwerking met alle betrokken partijen een bij Schiedam passend iconisch gebouw kan ontwerpen en realiseren.

Kop van de Singel

In het najaar besloot het college de creativiteit van de markt te prikkelen om te komen met ideeën voor een aansprekende ontwikkeling van de Kop van de Singel. Op de vastgoedbeurs Provada presenteerde de gemeente de locatie, zodat partijen zich konden aanmelden om over de locatie ideeën uit te werken. Op basis van een uitgebreide selectieprocedure in twee rondes kwam de inbreng van de ontwikkelcombinatie Blauwhoed, MLA+, Stats Architecten en Bouwgroep Moonen als winnaar naar voren

Verbinding station en binnenstad

De verbinding tussen station Schiedam-Centrum en de binnenstad, en de routes naar de binnenstad, moeten een kwaliteitsslag krijgen, aldus het stadsbestuur. “Toevoeging van een dergelijk gebouw op de Kop van de Singel versterkt de entree naar de stad en verlevendigt het Stationsplein. De ontwikkelcombinatie zet met het gebouw, dat met een knipoog naar de Schiedamse stadsstijl ‘S’Maak’ wordt genoemd, in op een icoon dat ruimte biedt. Ruimte voor Schiedamse stadsmakers die er gaan wonen en in de plint van het gebouw zorgen Schiedamse smaakmakers voor de gewenste binnenstedelijke levendigheid. Door de ontwikkeling van woningen op deze locatie wordt de woningvoorraad van Schiedam, in de lijn met de Woonvisie, uitgebreid.”

Informatiebijeenkomst

In de komende maanden gaat de ontwikkelcombinatie in overleg met de gemeente en de bewoners in de buurt de plannen verder uitwerken. De gemeente en de ontwikkelcombinatie zullen de plannen toelichten tijdens een informatiebijeenkomst op donderdagavond 5 maart as. in het Stadskantoor (voormalige bibliotheek op de eerste etage), Stadserf 1. De aanvang is 19.30 uur.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.