Ideeën gevraagd voor park op Gaasperdammertunnel

Nieuws

Ideeën gevraagd voor park op Gaasperdammertunnel

Door: Petra Starink | 24-02-2021

Het park op de Gaasperdammertunnel in Amsterdam moet de grootste daktuin van Nederland worden. Het nu nog naamloze park vormt een groene verbinding tussen het Nelson Mandelapark en het Gaasperpark in Zuidoost.

Meedenken over de inrichting van het park

Het nieuwe park is ongeveer 2 kilometer lang en 65 meter breed. Het meet 15 hectare. Het grootst deel is al ingericht en beplant. Amsterdam gaat nog ongeveer 4 hectare inrichten: 8 parkvelden en 2 open ruimtes. Daar is nog van alles mogelijk. Toekomstige gebruikers worden gevraagd om mee te denken over de inrichting, en over een nieuwe naam voor het park. Dat kan van 26 februari tot eind april via [email protected]. De uiteindelijke plannen worden rond september vastgesteld. Het werk begint eind 2021 of begin 2022.

Aanleg van paden en planten

De komende maanden wordt de bodem geschikt gemaakt voor de aanleg van planten, paden en bomen. Rijkswaterstaat draagt het park eind dit jaar over aan Amsterdam. Het park is vanaf dan toegankelijk.

Park op Gaasperdammertunnel

Het park ligt bovenop de Gaasperdammertunnel, een landtunnel tussen knooppunt Holendrecht en Diemen van 3 kilometer. Het is de langste landtunnel van Nederland. De tunnel heeft 5 tunnelbuizen met 11 rijstroken, waaronder een wisselstrook, en heeft halverwege in- en uitvoegstroken. Op 23 november 2020 ging deze geavanceerde tunnel helemaal open.

Fotografie: Rijkswaterstaat

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,

Schrijf een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.