Ideeënprijsvraag logisitieke gebouwen

Ideeënprijsvraag logisitieke gebouwen

Nieuws
Door: Jacqueline Knudsen | 30-06-2014

Prologis, ontwikkelaar van industrieel vastgoed, lanceerde deze maand een ontwerpwedstrijd voor architecten en architectuurstudenten in Noord-Europa, onder de titel Prologis 2030, om het logistieke gebouw van de toekomst te ontwerpen. De prijzenpot bedraagt € 20.000 verdeeld over de drie winnaars. De jury bestaat uit vertegenwoordigers van het internationale bedrijfsleven, enkele bekende architecten en logistieke experts.

Om architectonische ontwerpen voor innovatieve logistieke gebouwen te stimuleren, doet Prologis een beroep op architecten en ingenieurs om futuristische en realistische ontwerpen te maken voor een logistiek gebouw met een bvo van 10.000 m2 op een fictieve locatie, die wel is omschreven maar niet geografisch vastligt. Studenten architectuur en civiele techniek komen ook in aanmerking voor deelname. Deelnemers aan de competitie moeten gevestigd zijn in Duitsland, Nederland, België, Zweden, Denemarken, Noorwegen of Oostenrijk.

Deadline voor inzendingen is 8 augustus 2014. De prijsuitreiking vindt plaats op 7 oktober 2014 tijdens Expo Real 2014 in München.
Prologis behoudt zich het recht voor om prijswinnende ontwerpen te gebruiken als basis voor nieuwe logistieke gebouwen, waarbij de ontwerper ervan de opdracht krijgt tot uitwerking ervan.

Meer informatie Prologis 2030

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.