iF Design Award 2023 ‘Showroom Interiors’ voor Kia

Actualiteiten, Interieur, Nieuws, Prijsvragen

iF Design Award 2023 ‘Showroom Interiors’ voor Kia

Door: Redactie ArchitectuurNL | 03-05-2023

Kia heeft twee belangrijke onderscheidingen ontvangen tijdens de iF Design Award 2023. De awards waren bestemd voor ‘Company Branding’ en ‘Shop / Showroom Store Identity‘.

Het kleurenschema van Kia bestaat uit Midnight Black en Polar White. Deze twee primaire kleuren aan beide uiteinden van het kleurenspectrum brengen de waarden duurzaamheid, milieuvriendelijkheid en slimme mobiliteit over. Deze ‘Opposites United’ designfilosofie komt ook terug in de showroom.

Als ware het kunstwerken

De futuristische zone waarin de auto’s zijn geplaatst, heeft uitgesproken hoeken en achromatische kleuren. De stalen oppervlakken reflecteren de modellen en vergroten zo de zichtbaarheid en het gevoel van ruimte. Bezoekers kunnen hier de auto’s ervaren als ware het kunstwerken zijn in een galerie.

In de klantenzone draait het daarentegen om afgeronde randen, prachtig verlichte houten wanden, vloeren en plafonds en hoogwaardige met stof beklede meubels om een unieke, knusse en rustgevende sfeer te creëren waar klanten kunnen ontspannen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.