IJDock bereikt hoogste punt

IJDock bereikt hoogste punt

Nieuws
Door: Petra Starink | 30-11-2011

Het IJDock bereikt vandaag 30 november 2011 het hoogste punt. J.P.van Eesteren realiseert in opdracht van ASR Vastgoed Ontwikkeling de twee gebouwen van het Paleis van Justitie naar ontwerp van Claus en Kaan architecten.

Hoogwaardige materialen

Het Paleis van Justitie is een herkenbaar en autonoom complex. De gevels kenmerken zich door een lichte, abstracte en tijdloze kwaliteit. In horizontale banden van verschillende hoogte zijn een vijftal hoogwaardige materialen aangebracht; verschillend van textuur maar allen van witte en lichtgrijze kleur: natuursteen, keramische elementen, gewitte beton, geglazuurde baksteen en gepoedercoate staalplaat. De overgrote glasopeningen liggen vlak in de gevels en bieden uitzicht op het IJ en de stad.
Op drie plaatsen zijn de buitengevels open getrokken om ruimte te maken voor buitenruimtes. De grootste ervan, de kloostertuin, is toegankelijk vanuit het personeelsrestaurant en de vergaderzalen en biedt via een groot raam uitzicht op de jachthaven. Alle buitenruimtes zijn omgeven door groene gevels, hier groeien planten in het verticale vlak. Als geheel heeft het Paleis van Justitie door de gekozen materialisering een vriendelijke, duurzame en tegelijkertijd representatieve uitstraling.  Het project is getoetst op energiezuinigheid en duurzaamheid op basis van het BREEAM-NL nieuwbouw-certificeringsschema en is gewaardeerd met het 2 sterren ontwerpcertificaat.

IJDock

IJDock is het nieuwe anker aan het IJ in Amsterdam, zo’n 500 meter westelijk van het Centraal Station. Een modern, kwalitatief hoogwaardig verblijfsgebied met grootstedelijke voorzieningen. IJDock is een project van ASR Vastgoed Ontwikkeling. De Rijksgebouwendienst is nauw betrokken bij de huisvesting van het Openbaar Ministerie, het Gerechtshof Amsterdam en de Dienst Waterpolitie van het KLPD. Naast het Paleis van Justitie wordt er een kantoortoren, appartementengebouw, hotel en passantenhaven gerealiseerd. De onderliggende parkeergarage omvat 500 plaatsen, waarvan 350 openbaar. De passantenhaven met 60 ligplaatsen is de verbindende schakel tussen het zakelijk IJDock en de woonbuurt Westerdokseiland.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.