IJsberg in Aarhus van SeARCH in de prijzen

Nieuws

IJsberg in Aarhus van SeARCH in de prijzen

Door: Jacqueline Knudsen | 18-03-2013

Het appartementencomplex ‘Isbjerget’ in Aarhus, Denemarken is bekroond met de prestigieuze 2013 MIPIM Award voor Beste Residentiële Ontwikkeling. De MIPIM awards belonen innovatie en kwaliteit in onroerend goedontwikkelingen wereldwijd. De awards zijn op 14 maart uitgereikt op een gala in Cannes. Een volledige lijst van winnaars .

Het project is ontstaan in een samenwerking tussen 4 architectenbureaus, SeARCH, CEBRA, JDS en Louis Paillard. Het complex is uitzonderlijk in de manier waarop optimaal uitzicht op zee vanuit de appartementen wordt verkregen door het kruislings snijden van de gevels, geïnspireerd op drijvende ijsbergen. De hellende daken benadrukken zorgen voor natuurlijk daglicht in de woningen, en bieden prachtig uitzicht in verschillende richtingen. Het gebouw heeft een vloeroppervlakte van 25.000 m2 en herbergt 155 appartementen van een en twee verdiepingen, variërend van 66m2 tot 248 m2. Een mix van koop- en huurwoningen zorgt voor een breed scala aan woningen, van starterunits tot grote penthouses. De zes commerciële ruimten variëren van 110m2 tot 211m2.

Dit is een film over Isbjerget gemaakt door 11h45 uit Parijs, gefilmd vanuit een drone, een onbemand op afstand bestuurd vliegtuigje.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.