Ikea wil studentenflats bouwen

Ikea wil studentenflats bouwen

Nieuws
Door: Petra Starink | 20-08-2012

Ikea wil in West-Europese studentensteden grootschalig investeren in studentenhuisvesting. Ook in Nederland wil de meubelgigant dit jaar nog een overeenkomst sluiten voor het bouwen van de eerste studentenflat  van minstens 200 woningen.

Ikea heeft een intentieverklaring getekend met studentenhuisvester Duwo (Amsterdam, Leiden, Delft en Den Haag) dat de studentenkamers in beheer krijgt. Over de bouwlokaties moet nog onderhandeld worden. Ikea denkt zelf aan wooncomplexen van vijf tot zevenhonderd kamers van 17,5 vierkante meter. de studentenhuizen zouden ook plaats gaan bieden aan faciliteiten als een receptie, een wasruimte, fitnessruimte en een cafe. De huurprijzen worden marktconform, maar Ikea wil zich onderscheiden met een intelligente inrichting.  Het eerste hotel staat al sinds 2008 in delft, vlak naast het woonwarenhuis.

Ikea wijk

Een paar maanden geleden ontvouwde het Ikea-concern al een plan voor een hele woonwijk in Oost Londen, met 1200 te bouwen huurwoningen, een hotel en 480.000 vierkante meter aan kantoorruimte. De utopische Ikea wijk komt vlak bij het Olympic Park te liggen en zal in 2013 van start gaan.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.