In memoriam: Jan Brouwer

Actualiteiten, Nieuws

In memoriam: Jan Brouwer

Door: Redactie ArchitectuurNL | 04-09-2023

Vorige week overleed Jan Brouwer. Architect, medeoprichter en eerste voorzitter van Booosting en van van 1998 tot 2000 voorzitter van de BNA. Brouwer is 88 jaar geworden. Vanuit Boosting – platform voor koplopers in bouwinnovatie – kwam het volgende bericht:

Jan Brouwer was op 31 augustus 1988 als medeoprichter en nestor van de aangesloten en belangstellende architecten de eerste voorzitter van Booosting. Het doel was de industrialisatie in de bouw op een hoger niveau te brengen. Hij leidde het platform met veel praktische kennis van zaken, maar ook met veel relativerende humor naar een tumultueuze toekomst. Er kwamen discussies tussen architecten, productontwerpers en toeleverende bouwbedrijven tot stand. Booosting is nu na 35 jaar een gemunt begrip. De beginjaren waren avontuurlijk.

Brouwer stopte omdat hij benoemd werd als hoogleraar op de TU Delft waar hij de afdeling/afstudeerrichting bouwtechnologie oprichtte. Hij bleef Booosting met plezier volgen tot op de dag 35 jaar later dan haar oprichting.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,

Schrijf een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.