Inaugurele rede Floris Alkemade

Inaugurele rede Floris Alkemade

Nieuws
Door: Petra Starink | 10-11-2014

Floris Alkemade is onlangs benoemd tot lector Architectuur aan de Academie van Bouwkunst in Amsterdam. Hij is aangesteld voor een periode van vier jaar. Op donderdag 13 november spreekt hij zijn inaugurele rede uit op de Academie.

De beschreven lei

Het lectoraat van Floris Alkemade (1961) is gericht op het onderzoek naar de rol, de middelen en het vakmanschap van de architect in de conditie van de ’tabula scripta’, de beschreven lei.

Veel van ons land is bebouwd, bestemd of in gebruik. De architect is hierdoor in een continue dialoog met het werk van eerdere generaties. Dit is niet alleen een beperking, maar ook een kans de potenties en de context van tijd en plaats te benutten.

Architect Floris Alkemade

Floris Alkemade is een Nederlands architect, stedelijk ontwerper en voormalig partner van Office for Metropolitan Architecture (OMA). Hij geeft lezingen en colleges aan universiteiten in Nederland, België en Frankrijk en is sinds 2004 gastprofessor aan de universiteit van Gent. In augustus 2008 opende Alkemade zijn eigen kantoor en momenteel is hij directeur van FAA en FAA/XDGA in Sint- Oedenrode, Brussel en Parijs.

Locatie

De inaugurele rede vindt plaats op 13 november. Aanvang is 20.00 uur in de Hoge zaal van de  Academie van Bouwkunst, Waterlooplein 213 in Amsterdam. De toegang is gratis.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.