Informatiebijeenkomst Wet op de Architectentitel

Informatiebijeenkomst Wet op de Architectentitel

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 28-09-2009

Op 29 oktober 2009 organiseert Rijksbouwmeester Liesbeth van der Pol een openbare informatiebijeenkomst in Media Plaza te Utrecht met het doel de beroepsgemeenschap te informeren over de belangrijkste veranderingen van de Wet op de Architectentitel.

Voorwaarden voor inschrijving in het architectenregister
De belangrijkste veranderingen van de Wet op de Architectentitel hebben betrekking op de voorwaarden voor inschrijving in het architectenregister. Om de titel van architect, stedenbouwkundige, tuin- en landschapsarchitect en interieurarchitect te mogen voeren, dient naast het vereiste diploma, een tweejarige beroepservaringperiode te zijn doorlopen. Daarmee gaat Nederland meer in de pas lopen met landen zoals België, Duitsland, Engeland en Frankrijk, die reeds een verplichte beroepservaringperiode kennen. De beroepservaringperiode is in de afgelopen jaren uitvoerig en succesvol getest tijdens Het Experiment, dat onder auspiciën van de Stichting Beroepservaring Jonge Architecten wordt georganiseerd. Naast de verplichte beroepservaringperiode heeft de WAT betrekking op de uitbreiding van bij- en nascholing voor stedenbouwkundigen en tuin- en landschapsarchitecten, de mogelijkheid om in meer dan één categorie van het Architectenregister ingeschreven te worden, de introductie van een Masterdiploma voor interieurarchitecten en de informatieplicht aan (potentiële) opdrachtgevers.

Plenaire behandeling van het wetsvoorstel
Eerder deze zomer stuurde het kabinet het voorstel tot wijziging van de Wet op de Architectentitel (WAT) naar de Tweede Kamer. Op 2 september heeft de Vaste commissie voor VROM van de Tweede Kamer het wetsvoorstel tot wijziging van de Wet op de architectentitel in behandeling genomen. De plenaire behandeling van het wetsvoorstel in de Tweede Kamer zal mogelijk nog voor het kerstreces of anders vlak daarna plaatsvinden. Sprekers tijdens de bijeenkomst zijn: Liesbeth van der Pol, Jo Coenen, Jeroen van Schooten, Kees Rijnboutt en Dirk Sijmons.

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.