Innovatie en design in Boijmans

Innovatie en design in Boijmans

Nieuws
Door: Petra Starink | 26-10-2011

‘Nieuwe energie in design en kunst’ is een tentoonstelling over energie en het zoeken naar een nieuwe balans in onze leefomgeving. Kunstenaars, ontwerpers en progressieve denkers presenteren hun gedachten in de omgang met energie.

Museum Boijmans van Beuningen laat verrassende, vreemde en soms onvoorstelbare objecten en sculpturen zien. Met ontwerpen van onder andere: Atelier NL, het duo Auger-Loizeau, Philippe Rahm, Bertjan Pot, John Körmeling, Michiel van Bakel, Oskar de Kiefte, Eric Klaarenbeek, Mike Thompson, Panamarenko en Jeroen Verhoeven.

Symposium

Vlak voor de officiële opening op vrijdag 28 oktober organiseert het museum een symposium over het thema ‘Nieuwe Energie’. In aanwezigheid van een aantal ontwerpers wordt gesproken over innovatie, design en duurzame ideeën. Een symposium voor iedereen. (Let op: voertaal Engels) Voor meer informatie en reserveren klik hier


Doe- het- zelf armatuur

Voor ontwerper Eric Klarenbeek is dit het startsein om zijn LED Leaf (foto) te presenteren, een ‘do-it-yourself design object’: u zet de lamp heel gemakkelijk zelf in elkaar zonder soldeerbout of een printplaat. Als de elektronica het vervolgens begeeft, gaat niet het hele product (inclusief plastic, elektronica en de nog werkende LED) de prullenbak in. U hoeft alleen het defecte onderdeel te vervangen. De tentoonstelling is te zien van 29 oktober t/m 26 februari 2012 in Museum Boijmans Van Beuningen Museumpark 18-20 3015 CX Rotterdam.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.