Innovatieprijs voor Groningse studenten

Innovatieprijs voor Groningse studenten

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 11-09-2007

Vier studenten van de Academie voor Architectuur, Bouwkunst en Civiele Techniek hebben de Innovatieprijs 2007 gewonnen. Dit werd bekendgemaakt tijdens de opening van het hogeschooljaar.

Het winnende project Floating self-sufficiency betreft de uitwerking van een drijvend restaurant met terras dat zichzelf voorziet van elektrische energie, warmte en gezuiverd water.

Alexander Daems, Rolf Wolters, Sanne Pekelder en Jille Koop zijn geïntrigeerd door het actuele wereldwijde probleem van de klimaatverandering. Hun afstudeerscriptie is gewijd aan het milieuprobleem in relatie tot de bouwwereld op het water.

De vier afstudeerders wilden werken aan een project dat zoveel mogelijk gebruik maakt van zijn omgeving om water te zuiveren en elektriciteit en warmte op te wekken. Ze vonden architectenbureau Waterstudio.nl bereid een drijvend ontwerp dat oorspronkelijk nabij Dubai gerealiseerd zou worden ter beschikking te stellen

De studenten projecteerden dit ontwerp in de wateren van noord Nederland en gingen aan de slag. Ze werkten het ontwerp uit op bouwtechnisch niveau, bekeken welke locatie het meest geschikt was en berekenden de hoofddraagconstructie, de onderbouwconstructie en de kosten.

De Innovatieprijs is een tweejaarlijkse prijs voor studenten die effectieve en vernieuwende oplossingen voor het werkveld hebben onderzocht en uitgevoerd.

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.