Innovaties glasvezelversterkt beton

Evenementen, Nieuws

Innovaties glasvezelversterkt beton

Door: Petra Starink | 05-11-2019

Booosting organiseert op 28 november een bedrijfsbezoek aan Concrete Valley in Bergen op Zoom en staat in het teken van glasvezelversterkt beton. Op deze middag zal de focus liggen op Winkelcentrum Leidschenhage in Leidschendam, een ontwerp van MVSA Architects dat nu wordt gemoderniseerd tot The Mall of the Netherlands.

Concrete Valley is de thuisbasis van drie innovatie bedrijven Microbeton®, Waco® en mbX® die zich allen gespecialiseerd hebben op hoogwaardige en innovatieve betonproducten en concepten.

3D prefab betonelementen

mbX produceert de 3D prefab betonelementen voor de gevel van The Mall. De omvang van de voilegevel en de luifels is 9.300 m2.Voor dit project is een eigen productielijn ingericht om de benodigde vormvrijheid te kunnen creëren in de productie; een groot deel van de productie bestaat namelijk uit unieke elementen. mbX ontwikkelde een adaptieve flexibele mal waarmee de dubbelgekromde betonelementen kunnen worden geproduceerd.

Gevelpanelen The Mall of the Netherlands

Deze innovatie werd eerder toegepast op station Arnhem en een Londens metrostation en is nu, na een ingrijpende doorontwikkeling, in gebruik bij de productie van de gekromde gevelpanelen voor The Mall of the Netherlands. Zonder deze flexibele maltechniek en de bijbehorende digitale productietechniek was het ontwerp van MVSA Architects qua budget niet uitvoerbaar. 

Tijdens het bedrijfsbezoek worden de fabriek en een mock-up van 12x 20 meter bezocht. Het programma begint om 13.00 tot 17.00 uur.

Voor het volledige programma en de sprekers kijk hier

Beeld: MVSA Architects
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.