Inschrijven Drentse Architectuurprijs tot 16 augustus

Actualiteiten, Nieuws, Prijsvragen

Inschrijven Drentse Architectuurprijs tot 16 augustus

Door: Marjolein de Wit - Blok | 08-08-2023

ArchitectuurPunt Drenthe nodigt ontwerpers (architecten, stedenbouwkundigen, landschapsarchitecten etc.), maar ook opdrachtgevers (waaronder gemeenten) en zelfs gebruikers of bewoners van recent gerealiseerde projecten in Drenthe uit, deze aan te melden voor de Drentse ArchitectuurPrijs 2023. Inschrijven kan tot uiterlijk 16 augustus a.s.

Doel van de Drentse ArchitectuurPrijs is om een groter publiek bewust te maken van de kwaliteit en het belang van de resultaten van de ontwerpende disciplines in Drenthe. Deze prijs (DAP23) zal worden uitgereikt aan de ontwerper(s) van het beste project in Drenthe dat tussen 1 mei 2021 en 1 september 2023 is opgeleverd. Het project moet een aantoonbare bijdrage leveren aan de woon- en leefomgeving.

Aanmelden

Ontwerpers, opdrachtgevers en gebruikers kunnen één of meer projecten aanmelden in de disciplines architectuur, stedenbouw en/of landschapsarchitectuur. Een onafhankelijke vakjury zal op basis van de aanmeldingen en/of voordrachten een voorselectie maken, de zg. longlist. Uit deze longlist bepaalt de vakjury, na een fysiek bezoek aan de projecten, de Vakjury-prijswinnaar. De vakjury bestaat uit 4 leden met verschillende professionele achtergronden die gezamenlijk het ruimtelijke vakgebied vertegenwoordigen.

Tegelijkertijd kan het publiek via een web-enquête uit alle ingezonden (en aan de criteria voldaan hebbende) projecten kiezen om zo een Publieksprijswinnaar te bepalen.

Uitreiking

Beide winnaars worden op 15 september 2023, als slot-evenement op het Congres ‘Drenthe: méér dan mooi!’ bekend gemaakt in De Nieuwe Kolk te Assen. Zij ontvangen dan een kunstwerk en een van de twee delen van de wisseltrofee die in 2014 is vervaardigd door beeldend kunstenaars Myrte van Dijk (brons) en wijlen Wille Boudewijn (keramiek). De opdrachtgevers van de winnende projecten ontvangen een oorkonde.

Tijdens het Congres ‘Drenthe: méér dan mooi!’ en voorafgaand aan de prijsuitreiking zullen de inzendingen van de longlist tentoongesteld worden in De Nieuwe Kolk. De expositie is na de uitreiking nog een aantal weken te bezoeken.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.