Inschrijven Gouden Piramide 2015

Inschrijven Gouden Piramide 2015

Nieuws
Door: Petra Starink | 02-02-2015

De inschrijving voor de Gouden Piramide 2015 is geopend, de jaarlijkse Rijksprijs voor inspirerend opdrachtgeverschap in de architectuur, stedenbouw, landschaps- architectuur, infrastructuur en ruimtelijke ordening.

Gebiedsontwikkeling

In 2015 is het thema gebiedsontwikkeling: ruimtelijke projecten die de schaal van het gebouwde object of een aangelegd terrein overstijgen. Vaak zijn ze gericht op een combinatie van functies: wonen, werken, winkelen, recreatie, natuurontwikkeling, waterbeheer, monumentenzorg. Voorbeelden zijn nieuwe of vernieuwde woonwijken, bedrijventerreinen, multifunctionele groenprojecten, infrastructurele ingrepen en herinrichting  van het landelijk gebied. Naast de traditionele vormen van gebiedsontwikkeling groeit de laatste jaren een plan- en ontwikkelpraktijk waarin sprake is van nieuwe samenwerkingsvormen en innovatieve verdienmodellen.

Inschrijven tot 13 maart

De Rijksprijs wordt toegekend naar aanleiding van een project waarvan de totstandkoming en het eindresultaat een toonbeeld zijn van de bijzondere rol die inspirerend opdrachtgeverschap bij het ontwerp- en bouwproces kan spelen. Inschrijven voor de Gouden Piramide kan tot vrijdag 13 maart.

Prijs

De Gouden Piramide wordt al sinds 2003 uitgereikt en bestaat uit een trofee, een plaquette en een bedrag van 50.000 euro. De beste projecten worden beschreven en geillustreerd in een boek. De avrotros zendt documentaires uit over de genomineerde opdrachtgevers en hun project in Kunstuur. De Gouden Piramide is een initiatief van de ministeries van I&M, OCW en BZK

De Nieuwe Ooster Amsterdam

In 2014 heeft de Nieuwe Ooster in Amsterdam de Gouden Piramide  gewonnen.  In ArchitectuurNL 04 2014 stond het artikel ‘Troostende architectuur’ over recente nieuwbouw en tranformaties van crematoria en begraafplaatsen, waarin uitgebreid aandacht voor de Nieuwe Ooster.

Foto: De Nieuwe Ooster, Teo-Krijgsman

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.