Inschrijven studentenSTAALprijs 2020

Nieuws

Inschrijven studentenSTAALprijs 2020

Door: Petra Starink | 29-06-2020

Studenten die tussen medio 2019 en medio 2020 zijn afgestudeerd, worden uitgenodigd om deel te nemen aan de studentenSTAALprijs 2020. Inzenden kan tot 16 augustus. Het afstudeerwerk kan een architectonisch of constructief ontwerp zijn, onderzoek, productontwikkeling of een combinatie daarvan, waarin staal een belangrijke rol vervult. De jury heeft naast oog voor de architectonische en/of constructieve aspecten ook aandacht voor de duurzaamheidsaspecten van het onderzoek of het ontwerp.

Master Architectuur

Er zijn twee categorieën: Bachelor en Master. Om architectuurstudenten aan te moedigen om deel te nemen, is met ingang van 2017 een categorie toegevoegd: Master Architectuur. Aan de studentenSTAALprijs kunnen per categorie een eerste prijs van € 500 en een tweede prijs van € 250 worden uitgereikt. Daarnaast worden alle inzendingen geëxposeerd op de Nationale Staalbouwdag, en krijgen de winnaars aandacht in het vaktijdschrift Bouwen met Staal.

Van Bentum Prijs

Daarnaast zijn er twee categorie-overstijgende, productgeoriënteerde prijzen te winnen. De Van-Bentum Prijs kan door de jury worden toegekend aan een intelligente toepassing van dunne staalplaat met een dikte van enkele millimeters.

Prepainted Metal Trophy

De Prepainted Metal Trophy (voormalige ECCA-award) kan door de jury worden toegekend aan een bijzondere toepassing van voorgelakt metaal. Kijk voor een uitgebreidere omschrijving van voorgelakt metaal, met voorbeelden van bouwkundige toepassingen op Prepainted Metal Trophy. Aan beide prijzen is een geldbedrag verbonden van € 350 en een oorkonde. De winnaar wordt uitgenodigd om op het najaarscongres in Brussel het winnende project te presenteren.

StudentenSTAALprijs

De studentenSTAALprijs wordt ieder jaar georganiseerd door de vereniging Bouwen met Staal en is bedoeld voor studenten bouwkunde en civiele techniek aan de Hogescholen, Technische Universiteiten, Academies van Bouwkunst en de opleidingen Staalconstructeur en Constructief ontwerper van Bouwen met Staal.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.