Inschrijven voor Folly Art t/m 29 februari

Actualiteiten, Nieuws, Prijsvragen

Inschrijven voor Folly Art t/m 29 februari

Door: Redactie ArchitectuurNL | 09-02-2024

Stichting Amonet uit Norg organiseert dit jaar voor de zesde keer Folly Art Norg: een cross-over tussen beeldende kunst, architectuur, bouwkunst, landschap art en vakmanschap. Deze editie in 2024 vindt plaats van 28 juli tot en met 25 augustus. Inschrijven voor de editie van 2024 is mogelijk t/m 29 februari.

In de maand augustus zijn vijftien dwaasheden te bewonderen langs een wandelpad van zeven kilometer rond de natuurlijke omgeving van Norg. Met elk jaar een groeiend aantal bezoekers, verwerft dit expanderende evenement een opvallende positie in het Nederlandse culturele landschap.

Wat is Folly Art?

Folly Art Norg vormt een samensmelting van bouwkunst, architectuur, landschapskunst, design, ambacht en kunst in de publieke ruimte. Voor deelnemers vormt het een wedstrijd met een beloning van € 5.000 voor het meest excentrieke bouwwerk. Voor bezoekers betekent het een prachtige trektocht in de natuur, waar je steeds weer verrast wordt door een eigenaardige constructie.

Een buitengewoon evenement voor eenieder om aan deel te nemen: kunstenaars, (landschaps) architecten, vormgevers, bouwliefhebbers, hobbyisten, dromers, solisten, teamspelers, vrienden of familie. Alleen of samen moedigt de organisatie iedereen aan om een ontwerp in te dienen voor Folly Art Norg. Hoe origineler, des te beter!

Inschrijven

Voor de zesde editie in 2025 kan iedereen t/m 29 februari inschrijven die voldoet aan de voorwaarden. Eén kenmerkende voorwaarde is het materiaalbudget dat maximaal € 650,00 bedraagt.

De organisatie leest en beoordeelt elke inzending, waarna er dertig inzenders een uitnodiging krijgen om hun ontwerp te pitchen. Uit deze dertig ontwerpen komt de moeilijke beslissing om vijftien ontwerpen uit te kiezen voor de follyroute. De selectie van de definitieve deelnemers is op 29 maart.

De vijftien folly’s zullen in 2024 tussen 28 juli tot en met 25 augustus in Norg te zien zijn. Naast de hoofdprijs kiezen ook de bezoekers hun favoriet. Dat is de winnaar van de publieksprijs.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,

Schrijf een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.