Inschrijven voor De Nederlandse Bouwprijs kan tot 1 september

Inschrijven voor De Nederlandse Bouwprijs kan tot 1 september

Nieuws
Door: Petra Starink | 18-08-2021

De uiterste inschrijfdatum voor De Nederlandse Bouwprijs is verlengd tot 1 september 2021. De oorspronkelijke einddatum voor inzenden kwam voor een aantal inzenders te vroeg. Inschrijven kan tot 1 september om iedereen in staat te stellen een project aan te melden, binnen een van de vier categorieën: Gebouwen, Bouwmaterialen & -systemen, Civiele kunstwerken en Talent met toekomst. Aanmelden kan via www.denederlandsebouwprijs.nl.

Nederlandse Bouwprijs

De Nederlandse Bouwprijs is een initiatief van Stichting De Nederlandse Bouwprijs, die het bevorderen van de kwaliteit en het onderscheidend vermogen van de bouw én het stimuleren van het veelzijdige bouwtalent in Nederland tot doel heeft. De bouwnijverheid is volop in beweging. Digitale technologieën, alternatieve financieringsvormen en zeker ook de invloed van de eindgebruiker eisen een slagvaardige sector die snel en innovatief inspeelt op ontwikkelingen en wensen. De Nederlandse Bouwprijs speelt actief in op deze ontwikkelingen en is nog meer dan voorheen een maatschappelijk geëngageerde prijs. Het gaat hierbij niet om het bouwwerk of bouwproduct op zich, maar om wat het bijdraagt aan maatschappelijke doelstellingen. Deze bijdrage wordt afgemeten aan de criteria People, Planet en Profit. 

Duurzaamheid

Duurzaamheid is een belangrijk thema voor de Bouwprijs. “Er zitten werkelijk prachtige projecten tussen de aanmeldingen. Mijn jury-collega’s en ik gaan nog een hele klus hebben aan het aanwijzen van de winnaars”. Dat zegt juryvoorzitter prof. dr. Louise Vet.

Uitreiking in februari 2022

Op 10 november 2021 presenteert de jury de genomineerden waarna in de tweede week van februari 2022 de winnaars bekend worden gemaakt in de Jaarbeurs te Utrecht. In die week worden daar tevens de vakbeurzen VSK en GEVEL georganiseerd.  

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags:
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.